09 mars 2017

Spetälskesjukhuset av Camilla Lagerqvist

Förhoppningsvis kommer man bota fler och fler plågsamma sjukdomar i framtiden. Forskningen går framåt för varje dag som går. Men hur skulle det vara om man får kontakt med någon från förr i tiden, som lider av en sjukdom man inte hade medicin mot då men nu? Det är just precis vad som sker i den här boken. Ett besynnerligt mystiskt möte mellan två tidevarv med helt olika möjligheter.

Elly står på gården till det gamla stängda sjukhuset där det en gång bodde folk med sjukdomen spetälska, eller lepra som den heter numer. Elly känner darrande på den låsta dörren, för att se om hon verkligen törs. Plötsligt befinner hon sig öga mot öga med jämnåriga Saga. Hon är svårt sjuk. Hennes fingrar är krokiga och knöliga som en häxas. Ansiktet är fullt av fläckar och bölder. Allting snurrar. Vad är det som håller på hända? Är det något ont eller gott? Kan Elly faktiskt hjälpa en vålnad från det förgångna? ÄR det verkligen ett spöke? Vem är Saga? Egentligen.

Författaren Camilla Lagerqvist har skrivit flera spännande böcker om modiga tjejer som känner och tänker mycket, och om fruktansvärda sjukdomar man bara vill gråta åt samtidigt som det inte går att sluta läsa. 155 sidor kan gå otroligt snabbt, om man gillar sorgliga historier med stråk av kärlek och rysligt bra överraskningar.

Kolla om boken finns inne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar