10 april 2017

Billie. Du är bäst av Sara Kadefors

Billie. Du är bäst (2017) är en fortsättning på Billie. Avgång 9:42 till nya livet som utkom 2016.

12-åriga Billie har börjat vänja sig vid och gilla livet hos fosterfamiljen i Bokarp. Visst längtar hon tillbaka till Stockholm och mamma, men kanske inte lika mycket som i början. Familjen har vant sig vid Billie också, men de är fortfarande ganska slutna. De vill inte prata om lillebror Casper som är död, det är som att han aldrig har funnits.

Billie blir vald till kamratstödjare i skolan, vilket känns ganska bra i början. Men hon tar sin uppgift på allvar och till slut blir allt bara jobbigt och fel. Sonen Alvar blir sur när hon vill umgås med hans kusin Douglas, dottern Tea blir avundsjuk på all uppståndelse kring den populära Billie.

Varför umgås inte mamma Petra med sin bror Jens som är Douglas pappa? Har det något med den döda Casper att göra? Billie bestämmer sig för att bjuda Jens och Douglas på Alvars födelsedagsfest. Men festen blir totalt misslyckad, alla är stela och stämningen är kylig... Nu börjar Billie ångra att hon blev kamratstödjare, för hur hon är försöker hjälpa folk blir det fel. Hon blir ledsen och vill hem till mamma, men får inte tag i mamman. Vad har hänt? Har hon blivit sämre?

Det här var en efterlängtad fortsättning på den första boken om Billie, och jag hoppas på en tredje del snart!

Kolla om boken finns inne 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar