21 augusti 2017

Ser du örnarna Dawit? av Birgitta Kazen

Dawit växer upp i en liten by i bergen i Etiopien. Hans högsta dröm är att bli herde, som sina storebröder. Inbördeskriget närmar sig och byborna förlorar med jämna mellanrum både mat och djur till soldaterna. Dessutom blir det torka och missväxt. Men den värsta katastrofen inträffar när Dawit får mässlingen och blir blind. Hans föräldrar kan inte försörja honom och skickar honom med en Röda korset-transport till Addis-Abeba där han ska få gå i en blindskola.
Om det inte vore för de speciella människor som Dawit möter längs vägen och som hjälper honom så skulle han nog inte klara sig. När Dawit har gett upp sin dröm om att bli herde så bestämmer han sig för att han vill bli lärare, och kunna se igen. Han har hört att man kan åka till ett annat land och operera sig och även om det är väldigt dyrt så har han bestämt sig för att han ska lyckas göra det någon gång.


Det här är en intressant bok då den handlar om ett land och människor som man inte möter så ofta i böcker och som i alla fall inte jag vet så mycket om.
Boken är lättläst, med ett tydligt och ganska enkelt språk.


Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar