30 augusti 2010

Lilla boken om hundar av Philip Clarke

Nej, schnoodles och labradoodles är varken salta snacks eller sega vingummin. Det handlar om blandraser! Tja, egentligen handlar Lilla boken om hundar av Philip Clarke om så mycket mer. Hundmat och hundhälsa och att vårda, leka och träna. Till exempel. Den är ganska liten och liknar en enklare fickbok. Dessutom ser omslaget hyfsat plotterplastigt ut.

Men man blir glatt överraskad! Här bjuds minsann på massor av matnyttigt. Samtidigt som det rör sig om en lättare översikt för hundälskare. Bra tips och råd samsas med foton, teckningar och roliga glimtar från människans långa historia tillsammans med hunden.

Visste ni att hundar får hoppa fallskärm under krig för att kunna ta sig över fiendelinje och rädda folk? Eller att särskilda sjukhushundar förmodligen kommer att nosa upp olika sjukdomar i framtiden? Om ni sett AFV på TV kanske ni skrattat åt alla mopsar som vilt och galet rusat fram mot teverutorna. Det beror på deras platta nospartier. Tja, alltså inte så att de blir plattnosade i farten! Mopsar kan helt enkelt se och regagera bättre på det de har direkt framför sig än andra raser.

Ja, denna lilla bok rymmer alltså mer än man först kan tro. På sluttampen ges även en kurs i hur man med några nätta drag ritar dessa fyrbenta kompisar. Men skonar er från mina egna vingliga försök...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar