24 augusti 2010

Ficktjuvens spöke av Catherine Fisher

Detta är en spännande lättläst spökhistoria från Argasso förlag som har gett ut många spännande lättlästa ungdomsböcker.

Sarahs mammas nye man Gareth och hans son Matt har nyss flyttat in i deras gamla hus. Sarah tycker att de inkräktar på hennes och mammas hittills mycket trivsamma tillvaro. Hon gillar absolut inte Matt, som är en töntig gothkille i svart smink och svarta kläder.

En natt vaknar Sarah av att det är något i hennes rum, det luktar ruttna löv och jord, och hon hör märkliga ljud. Vad är det för något i skuggorna? Har det något att göra med det antika skrinet som Sarah har fått? Varför vill antikhandlaren inte göra en nyckel till skrinet, och varför blir han livrädd när han läser den latinska inskriptionen på locket? Gestalten i skuggorna ger sej till känna och vill att Sarah ska öppna skrinet för att rädda en förlorad själ - eller är det en livsfarlig fälla?

Frågetecknen hopar sej, och inte blir det bättre när hon ser Matt inne hos antikhandlaren en dag. Är han inblandad på något sätt? Eller håller Sarah på att bli galen...

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar