26 augusti 2010

Kartkatastrofen av Ingelin Angerborn

Vilma är en riktig klantskalle. Viktor är ännu klantigare. Men Viking är klantigast av dem alla. Tillsammans har de bildat den superhemliga klubben Klant & Kompani.


Det är friluftsdag i skolan och alla ska ut och orientera i Storskogen. Fröken ger några goda råd: - Håll er till stigarna, titta på kartan och följ snitslarna. Viking och Viktor får en karta ihop och springer slalom mellan träden, hoppar över stubbar och stenar. De känner sig som riktiga orienteringsexperter och precis nu borde de vara framme vid första kontrollen. Men då upptäcker Viking att snitseln som hänger på grenen inte alls är någon snitsel. Det är ett par slitna, solblekta kalsonger! Nu är de riktigt vilse i Storskogen.


På kartor i djurparker till exempel står det alltid var man är. Vid en röd prick brukar det stå Här är du. Men det gör det ju inte på orienteringskartor. Det är dumt, tycker Viktor, så han ritar själv en röd prick på kartan och så bestämmer de sig för att de är vid den röda pricken. Så småningom visar det sig att fler sprungit vilse. Kanske finns det en chans för Viktor att bli hjälte i skogen och dessutom imponera på Meltem som han är kär i! Bara han inte klantar till det igen…


Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar