15 september 2010

Silverskatten av Anna Jansson

Gotland är inte bara sommar och saffranspannkaka. Där finns också massor av spännande gamla hus och saker. Och så bor ju Emil Wern på ön.

Författaren Anna Jansson, som bor i Örebro men växte upp i Visby på Gotland, har hittills skrivit tre böcker om den unge detektiven Emil Wern. Han bor i Visby tillsammans med sin mamma och lillasyster Linda. Mamman är polis så både Emil och Linda har någon att brås på när det gäller att lösa mysterier.

På Gotland har man hittat många nedgrävda skatter från äldre tider. En del av skatterna visas på museet i Visby. En dag besöker Emil och Linda museet. Av en slump får de veta att det försvinner pengar ur en stor silverskatt och museichefen är förtvivlad. Emil bestämmer sig genast att detta är något för hans och Lindas detektivbyrå. Hur de löser fallet kan du läsa om i Silverskatten. I den boken får du också lära dig allt om vad motiv och alibi egentligen betyder.

Silverskatten finns även inläst som talbok. En talbok får alla låna som behöver extra stöd i sin läsning på grund av t.ex. dyslexi.

De andra böckerna om Emil Werns detektivbyrå heter Klasskassan och Riddarnas kamp. Anna Jansson har också skrivit deckare för vuxna. Och i de är det Emils mamma Maria Wern som löser mysterierna.

Se Anna Jansson själv berätta om sina Emil Wern-deckare!

Kolla om böckerna om Emil Wern finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar