29 november 2010

Fångad av Lucy Christopher

Skulle du kunna få känslor för den som kidnappat den? Antagligen inte, men det är inte alltid så enkelt.

Gemma befinner sig på Bangkoks flygplats. Hon har precis haft ett jättestort gräl med sina föräldrar och gått iväg för att få vara själv ett tag. När hon står i kön för att köpa kaffe upptäcker hon att hon saknar pengar. Plötsligt står han bara där. En kille så snygg att Gemma nästan får tunghäfta. Han följer henne till hennes bord och de börjar prata. Gemma tycker hela tiden att det är något bekant över honom, men kan inte komma ihåg var hon har sett honom förut.
Gemma börjar snart känna sig lite konstig. Det är som om hon inte riktigt kan fokusera. Ty hjälper henne därifrån och som en betraktare utifrån kan Gemma förnimma hur hon får nya kläder att ta på sig, en stickig peruk på huvudet och hur hon plötsligt befinner sig på ett flygplan tillsammans med Ty.
När Gemma till slut vaknar upp visar det sig att hon befinner sig mitt ute i ingenstans, en öken i Australien. Det finns inget sätt att ta sig därifrån och Ty berättar att hans tanke är att Gemma ska stanna där för alltid med honom.
Efter några veckor börjar Gemma, till sin stora förskräckelse, upptäcka att hon har börjat förlika sig med tanken. Hon har svårt att tänka sig ett liv utan sina gamla vänner och sin familj, men hon har lika svårt att tänka sig ett liv utan Ty.

Stundvis var berättelsen om livet i öknen lite långsam, men jag tyckte ändå om den här boken väldigt mycket. Det är spännande att försöka sätta sig in i hur Gemmas tankar vandrar åt än det ena hållet, än det andra. Att man kan ha förståelse för vad som har lett fram till kidnapparens beslut att röva bort henne. En bok att rekommendera som både är rafflande spännande men även spännande på det där lågmälda sättet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar