30 november 2010

Älvis och Elvy: ett år i två liv av Charlotta Björnulfson

Elvy är en liten tant som bor ensam i en stuga i skogen. Hon är rädd för älgar, vargar, björnar, åska, blodiglar och ligister.

I skogen bor även en älg som heter Älvis. Älvis är livrädd för människor. Så fort han anar att det är folk i skogen springer han och gömmer sig.

En dag när Elvy är ute för att plocka mossa till sina fönster händer något fruktansvärt. Hon tittar upp från mossan och där står en stor älg. Hon blir stel av skräck. Det hon inte vet är att älgen är älgen Älvis och att han är precis lika rädd för henne som hon är för honom.

Elvy och Älvis står och stirrar på varandra utan att kunna röra sig. Sen märker Älvis att den här människan inte verkar så farlig. Och Elvy tänker att älgen ser ju faktiskt riktigt snäll ut. Kanske kan de bli vänner?

Älvis och Elvy: ett år i två liv (2010) tycker jag är en riktigt bra bilderbok. Det är en fin historia om vänskap som samtidigt är väldigt rolig. Det bästa i boken är nog de jättefina och roliga bilderna som verkligen fångar stämningen i skogen. En ny favorit!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar