18 februari 2011

Den dansande djävulen av Martin Widmark

Vilka är det som skickar meddelanden till Tyko och vad är det egentligen de vill?

Tyko arbetar som grävling långt nere i gruvan, liksom många andra föräldralösa pojkar. Att vara grävling är riktigt farligt eftersom det hela tiden finns en risk att delar av gruvan ska rasa in över dig. Men Tyko och de andra pojkarna har inte mycket val. Förmannen som vakar över pojkarna styr med järnhand och om Tyko inte kommer tillbaka i dagens slut med ett stenprov från gruvgången så väntar piskan.

Varje söndag får pojkarna kom upp ur gruvan för ett besök till kyrkan. Det är under ett av dessa besök, när Tyko väntar på att få komma in i kyrkan, som han i en dröm möter en talande skata som har ett buskap till Tyko. Men är det verkligen en dröm?
Tillbaka i gruvan möter Tyko fler motgångar och bestraffningar. Men också budskap som för alltid kommer att förvandla Tykos liv. Det verkar som om Tyko har ett uppdrag att slutföra och det är inte bara hans liv som står på spel.

Den dansande djävulen (2011) är den första delen i Martin Widmarks nya serie Tyko Flores äventyr och jag gillar den skarpt. Två delar till är planerade och jag väntar med spänning på hur det ska gå för Tyko i hans kamp mot hertig Mazoos tyrannvälde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar