17 februari 2011

Hellre tusen myggbett av Stephen Bjar

Boken innehåller tre berättelser om barn som varit med om separationer. En om Sara som är jättearg, en om Krille som ritar sitt släktträd och en om Anna som tillsammans med lite hjälp av mor- och farföräldrar planerar så att alla får fira jul tillsammans fast föräldrarna är separaerade och lever med nya.
Långt ifrån alla barn lever ju i mamma-pappa-barnfamiljer och den här boken handlar om hur familjer istället kan se ut och hur det kan kännas när ens första familj inte längre ser ut som den gjorde från början.

Boken kan läsas av både barn och vuxna och passar som högläsningsbok eftersom den kan vara ett bra underlag till att börja prata om separationer och skilsmässor. Efter varje berättelse finns diskussionsfrågor.

Stephen Bjar är familjerättssekreterare bosatt i Västerås. I sitt arbete har han fått ta del av många barns erfarenheter och efter en föreläsning som han höll kom en representant för Vilda förlag fram och föreslog att de skulle göra en bok tillsammans vilket resulterade i Hellre tusen myggbett (2008).

Boken är Kram-märkt vilket innebär att förlaget granskat den ur ett jämställdhets-, mångfalds- och demokratiperspektiv.

Kolla om boken finns inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar