21 mars 2011

Vampyren från Croglin av Terry Deary

Vampyren från Croglin (2011) är en lättläst skräckis om vampyrer. Boken bygger på en gammal myt från den engelska byn Croglin, och sägs vara en sann historia. Men var det verkligen en vampyr som härjade i byn om nätterna? Eller en galen människa som utnyttjade folks tro på övernaturliga saker och lyckades lura alla.

Alla viskar om den skrämmande vampyren från Croglin, men det kanske finns något ännu värre i nattens skugga. Det är vad Tom och Alice måste ta reda på efter att den nyinflyttade Amelia Ransome blir överfallen. En natt är det något som tar sej in hennes rum på godset och överfaller henne, biter henne i halsen och lyckas fly från platsen.

En tid senare försöker samma varelse ta sej in till Amelia igen, men avbryts av ett skrik från ett av barnen som ständigt håller vakt vid godset. Amelias bror vaknar, och hinner skjuta varelsen i benet innan den försvinner in i skuggorna på kyrkogården. Det är nu jakten på vampyren börjar! Tom och Alice har sina aningar... Men stämmer det som de tror?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar