05 maj 2011

The story of Matthew Buzzington av Andy Stanton

Matthew Buzzington kan förvandla sig till en fluga. Det tror han i alla fall själv att han kan, han känner det på sig. Han har försökt massor av gånger, men ännu inte lyckats. Men han vet att det när som helst kommer att fungera.

En dag säger Matthews föräldrar att de ska flytta. Matthew vill inte flytta. Han har kompisar på skolan han går i nu och vill inte börja på en ny skola där han inte känner någon. Men han har inget val.

I den nya skolan får han det inte lätt. När han säger till de andra barnen att han kan förvandla sig till en fluga, men sen misslyckas när han ska bevisa det, blir han retad av en kille som kallas Pinapple Johnson. Han kallas så för att han en gång kastade en annanas i huvudet på en lärare.

Fast Matthew blir mobbad fortsätter han att hävda att han faktiskt kan förvandla sig till en fluga. Kommer han kunna bevisa det för sina skolkamrater?

Det här är en rolig och ganska lättläst bok på engelska. Den finns även översatt till svenska och heter då Berättelsen om Matt Surrington.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar