08 juni 2011

Eldlekar av Robert Swindells

"Tänder man en eld har man fått något att hända. Något stort. Flammor i skyn, blixtrande blåljus och ett inslag på nyheterna. Nu betyder man något. Nu lägger de märke till en."

Det är författarens egna ord i början av denna berättelse om Josh, killen som aldrig känt sig som någon. Men nu när han har blivit upptagen i Mitch Mitchells gäng känner han att han vuxit. Nu kommer folk äntligen att lägga märke till honom. Eller kanske helst inte, eftersom det de är ägnar sig åt är att bränna ner det de kan komma åt. En kolonistuga, en bil och till och med en mataffär. Josh är förvånad över vilken makt elden har över honom. Hur upprymd och samtidigt lugn han känner sig när han står där och tittar in i elden. Men Josh vill något mer och han bestämmer sig för att starta en eld alldeles själv. Inte kunde han veta att han skulle få leva med konsekvenserna resten av sitt liv.

Det här är en lättläst bok av författaren. Den är, liksom flera av hans andra böcker, utgivna på Argasso förlag som specialiserat sig på lättlästa böcker. Jag gillar Eldlekar (2011) och även om jag ibland kände att jag hade en aning om hur det skulle sluta så fanns spänningen hela tiden där och höll fast mig. En bok att rekommendera!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar