15 augusti 2011

Kram från Alice av Suzanne LaFleur

Kram från Alice (2010) är en stark och gripande bok om 11-åriga Alice, som måste försöka hitta ett sätt att överleva när det värsta händer.

Alice och mamma överlevde den fruktansvärda bilolyckan, men det gjorde inte pappa och lillasyster Savannah. De försöker leva som vanligt trots det hemska som hänt, men en dag åker mamma iväg med bilen, och kommer inte tillbaka. Alice tror att mamma ska komma hem snart, därför säger hon inget till någon. Det finns mat hemma, och sällskap av Sammy, guldfisken har hon ju också. Hon svarar inte i telefon, eller öppnar dörren när det ringer på, hon vill inte att någon ska veta att mamma har gett sej av. Efter ett tag dyker mormor upp, hon har förstått att något är helt fel. Hon tar med Alice till sin gård i Vermont, och först där kan Alice acceptera vad som hänt. Nu måste de bara hitta mamma, varför kommer hon inte, eller ringer åtminstone...

Detta är en bok fylld av sorg, saknad och vemod, men även kamratskap, kärlek och glädje. En dramatisk berättelse med mycket känslor, som inte lämnar någon oberörd.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar