15 augusti 2011

Skrämma skummisar av Mia Söderberg

Fyra spöken bor på Kråkinge slott. De heter Caspero, Skeleton, Ambrosius och Bianca. De är gamla och har blivit lite lata. De spökar nästan aldrig nuförtiden, de tycker om att ha lugn och ro. En dag får de ett brev från sin hyresvärd Spöksenaten. I brevet står det att om de vill bo kvar på slottet så måste de spöka för minst två personer så mycket att de börjar tro på spöken.

Bianca och Ambrosius ger sig ut för att spöka. Först glider de till en skola där de tänker skrämma lärarna men där demonstrerar barnen för att få behålla sin skola så då ändrar de sig och glider vidare ner på stan. Det är lugnt på stan, först ser de ingen människa alls men sen får de se två skumma typer som förföljer och rånar äldre damer. Nu har spökena hittat sina offer. De bestämmer sig för att skrämma upp busarna ordentligt!

Den här berättelsen är inte otäck alls och det tror jag inte att yngre barn kommer att tycka heller. Däremot känns det ju jättebra att spökena skrämmer upp rånarna. De får vad de förtjänar!

Den här boken ingår i serien "Spökena på Kråkinge slott". I den serien finns fyra böcker och de heter: Skrämma skummisar, Uppdrag spöka, Ett äkta spökslott och Åh, vilket party!.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar