28 november 2011

Hitta Violet Park av Jenny Valentine

När Lucas ska ta sig hem från sin bästa kompis en sen kväll bestämmer han sig för att åka taxi hem. Och det här är historien tar sin början. Inte, som man kan tro, när hans pappa helt spårlöst försvann, för flera år sedan.

På taxistationen ser Lucas en urna stående på en hylla. Det visar sig att urnan är fylld med askan från den döda Violet Park och att någon glömt urnan i en taxibil för många år sedan. Nu står den där på taxistationen och väntar på att någon ska komma och hämta den.
Lucas kan inte riktigt släppa tanken på urnan och bestämmer sig för att han ska ta hand om den. Varför kan han inte riktigt förklara. Allt han vet är att det verkar som om den döda kvinnan talar till honom.
Sakta men säkert visar det sig att Violet Park spelar en större roll i hans liv, både det framtida och det dåtida, än han har kunnat ana. Lucas kommer kanske aldrig få svar på alla sina frågor men en del saker ställs i en helt annan dager.

Hitta Violet Park (2011) är en finurlig bok som väcker många tankar. Inte bara hos mig, utan också hos Lucas. Hur mycket påverkas vi egentligen av döden? Och hur mycket kan de döda påverka oss?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar