02 december 2011

Lånehunden av Gull Åkerblom

Det är morgon, Elli och hennes mamma har bråttom iväg. Bilen startar inte och de springer för att hinna med bussen. Trots att det är grön gubbe kör en stor BMV rakt på Ellis mamma och en hand sträcks ut efter hennes väska. Vem körde på Ellis mamma och varför?

Efter olyckan förhörs Elli av polisen och det visar sig att hennes mamma var något stort på spåren. Mamman arbetar som journalist och särskilt med brottslighet, någon kanske visste att hon var dem på spåren? Elli får bo hos mormors syster Iris och hennes gamle chaufför Tom i det märkliga huset Irisborg. Huset är underligt och minnena från vad som hänt där när Elli var liten gör sig påminda. Dessutom är hon rädd för att den som körde på hennes mamma vill skada henne också.

Det enda som kan göra situationen bättre är en hund...Vad allt skulle vara lättare då! När Tom kommer med den söta lilla valpen blir Elli förtjust. Lånehunden Ylva blir hennes stöd i en svår tid. Men är det verkligen en hund? Och är Iris och Tom verkligen vanliga människor? Många frågetecken rätas ut när en viss person dyker upp och Elli får reda på den stora familjehemligheten.

Lånehunden (2011) är spännande och lite otäck berättelse. Bilderna i boken förstärker känslan av att Elli är ute på farligheter. Jag tyckte jättemycket om boken, speciellt tanken att en hund är en stor tröst i alla situationer.


Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar