01 december 2011

Minnesbanken av Carolyn Coman

Helt plötsligt finns inte Honey mer. Eller jo, det är klart att hon finns. Frågan är bara var?

Hope och Honey är två systrar som står varandra väldigt nära och när deras föräldrar en dag kastar ut Honey ur bilen försvinner Hopes enda glädjeämne här i livet. Hela tiden undrar Hope om hon någonsin kommer att få träffa sin älskade lillasyster igen. En natt väcks Hope av ett förskräckligt oljud utanför garaget, där hon har sin säng, och det visar sig vara en man med en stor skåpbil som har kommit för att hämta henne. Mannen berättar att Hope är beställd som en specialleverans till IMB, Internationella Minnesbanken. Hope blir förstår väldigt förvånad. Hon har aldrig hört talas om IMB förut, men tänker att livet inte kan bli mycket värre så hon hoppar in i bilen och det bär iväg.
Det visar sig att IMB samlar på alla minnen och drömmar som människor har haft och nu verkar det som om någon vill sabotera verksamheten. Misstankarna riktas mot Hope. Men Hope förstår snart att hon här har chansen att hitta Honeys minnen och få veta vad som egentligen hände den där dagen när de lämnade Honey vid sidan av vägen.

Minnesbanken (2011) är en alldeles fantastisk bok. En blandning av saga och fantasy och trots den hemska början när Honey lämnas vind för våg, så blir det aldrig obehagligt. Jag tycker väldigt mycket om grafiska berättelser, alltså böcker där bilder också blir viktiga för historien och det är just genom sådana bilder som vi hela tiden får veta vad som händer Honey. Utan att Hope har en aning om det.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar