15 mars 2012

Dvärgstenen Aðalsteinn Ásberg Sigurðsson

Ugla är nio år. Hon åker själv till Island för att hälsa på sin farmor. Först verkar det inte bli ett särskilt spännande sommarlov. Men Ugla har inte en aning om vad som väntar henne... Huset där farmor bor kallas för Dvärgstenen och det heter också den stora stenen i trädgården. En natt vaknar Ugla och upptäcker att det bor dvärgar i Dvärgstenen. Hon hittar också glimmerstenen som är en magisk sten. När någon håller i glimmerstenen blir den personen osynlig. Ugla använder stenen för att lura sin farmor. Hon får också en ny vän, Orri.

Farmors syster Karolina dog för länge sedan. Ugla får sova i hennes rum och funderar på hur Sara var när hon levde. Ännu mer spännande blir det när hon hittar Saras dagbok och börjar förstå att Sara också använde glimmerstenen. Men varför dog Sara och vad hände egentligen med dvärgen Skarpöga som tappat stenen?

Dvärgstenen (2011) är både spännande och ganska lättläst. Det finns färgglada härliga bilder och jag tyckte det var intressant att få uppleva dvärgarnas värld.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar