13 mars 2012

Dash och Lilys utmaningsbok av Rachel Cohn & David Levithan

Det är jul i New York. Lily är yngsta barnet, överbeskyddad av familj och släkt men ändå ganska ensam. Hennes föräldrar har bestämt sig för att åka på bröllopsresa 25 år för sent och Lily lämnas ensam med sin äldre bror Langston. Det är bara det att han bett sin pojkvän flytta in och inte är det minsta intresserad av att umgås med sin syster. Tillsammans kommer de två på idén om den röda anteckningsboken och tänker det är dags för Lily att träffa en kille som passar henne.

På en annan del av Manhattan bor Dash. Han är en ensamvarg och bokmal. För att slippa fira jul har han ljugit ihop historier om att han firar jul med sin andra förälder. Lögnerna fungerar både för hans mamma och pappa. Nu har en flera dagar att fördriva helt själv. Han går in på den berömda bokhandeln Strand och hittar en röd anteckningsbok mellan några böcker i bokhyllan. Anteckningsboken är fylld av små uppdrag i bokaffären. Dash antar utmaningen och lämnar boken till en kille i bokhandeln.

Dash och Lily ger varandra mer eller mindre utmanande och omöjliga uppdrag. Dash tvingas att besöka varuhuset Macy´s mitt julrushen och stå i kö till tomten. Lily får uppdrag att gå på judisk chanukkapunkkonsert i en annan del av stan. De lär snabbt känna varandra genom boken och blir alltmer nyfikna på den andre personen som skriver. Hur skulle det vara att träffa den personen? Känslorna växer hos dem båda, men kan man verkligen bli kär i någon via en anteckningsbok? Så småningom möts Dash och Lily, men det blir inte alls som de tänkt sig.

Dash och Lilys utmaningsbok (2012) är en underhållande och historia om att bli kär via en bok. Det handlar hur det är om att lära känna någon på ett lite annorlunda sätt. Boken fick mig att fnissa över alla lustiga incidenter, bli rörd över hur mycket de båda huvudpersonerna agerar och att fundera över vad kärlek är. Läs den!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar