12 mars 2012

Den siste musketören av Stuart Gibbs

När mannen förde ihop de båda kristallerna blixtrade det till och ett kraftigt sken syntes. Mannen riktade ljuset mot en enorm gammal tavla som fanns i museet. Gregs pappa försökte stoppa honom med de båda sögs in i den enorma tavlan.

Greg och hans föräldrar är på semester i Paris. En av anledningarna till att det blev just Paris är att föräldrarna försöker skaffa pengar genom att sälja gamla släktsaker, bla ett gammalt skrivbord och ett trasigt halsband. Det är då, framför en tavla på konstmuseet Louvren, som detta märkliga händer. Till råga på allt sugs även Greg och hans mamma in i tavlan och åker 400 år tillbaka i tiden. De hamnar mitt i kungens palats och anklagas för att vilja döda kungen. Föräldrarna fängslas och Greg tvingas helt själv försöka rädda dem.

Det lite inte lätt eftersom Greg jagas av kungens män. Dessutom tycker 1600-talets parisare att Greg ser välidgt konstig ut i sina jeans och gympaskor. Till sin hjälp får han dock några killar som varit med förr, nämligen de tre musketörerna.

Den siste musketören (2012) är en spännande bok som leker med tanken hur det skulle kunna vara om vi kunde göra tidsresor. Att historien anknyter till klassikern "De tre musketörerna" är roligt men man behöver inte ha läst den för att gilla Den siste musketören.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar