14 maj 2012

Vanja och Ville av Mats Wahl

En upprörande och berörande bok! Vanja och Ville (2012) handlar om mobbning på hög nivå, mobbare och medmobbare, tysta vittnen och slutligen om en tjej som får nog och ger igen.

Vanja har varit utsatt för Tobbe och hans gäng under lång tid, de har sparkat, knuffat och sagt en massa nedsättande kommentarer om hennes utseende och vikt. Till slut får Vanja nog och säger ifrån, men vad hjälper det! Tobbe fortsätter med sina trakasserier. En dag kommer det en ny kille till skolan, han heter Ville och han råkar sätta sej i Tobbes soffa i uppehållsrummet. Då dyker naturligtvis Tobbes gäng upp, nu har de hittat ett nytt offer som kanske inte vågar säga ifrån. Vanja och ett par tjejer råkar se hur Tobbes gäng börjar trakassera Ville, Vanja blir arg och ger sej på Tobbe. Det hela slutar illa för en av killarna i mobbargänget. Vanja och Ville blir kallade till rektorn, som ger Vanja skulden för det som hände och beskyller henne även för att vara en bråkstake.

Efter den händelsen blir allt ännu värre, Tobbe och gänget beslutar sej för att hämnas. En dag när Vanja och Ville är ute och fiskar ser mobbargänget sin chans...

Boken är lättläst och trovärdigt skriven, detta skulle kunna vara en sann historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar