04 juni 2012

Namnsdagsflickan av Kristoffer Leandoer

Robin och Kim skapade tillsammans det medeltida landet Berghendia. Det är deras fantasiland som de styr med järnhand: de ritar kartor, hittar på intriger, krig och nya djurarter. Under flera år lever de en stor del av sina liv i Berghendia. Brevid dem sitter Namnsdagsflickan, Robins lillasyster som också engagerar sig i deras fantasivärld. I den verkliga världen blir det allt stökigare, Robins och Namnsdagsflickans föräldrar bråkar sönder familjen samtidigt som Kim och Robin bråkar sönder Berghendia.

Kims talang uppmärksammas och han blir känd som seriskapare med serien Kassandra Karat. Hans bildlärare uppmuntrar honom att söka till konstskola. Robin känner sig allt ensammare och hans lillasyster har börjat umgås med Robin. Men en dag faller Namnsdagsflickan handlöst ner för en trappa och förlorar medvetandet. Därefter ligger hon koma. Samtidigt har hon blivit fast på ett skepp i Berghendia, där hon färdas till de dödas rike. Hur ska hon komma därifrån? Kan Robin och Kim hjälpa henne?

Namnsdagsflickan (2012) är något så ovanligt fantasybok som i serieform. Bilderna bidrar till att skapa den spännande berättelsen. Dessutom finns en serie i serien, Kims serie Kassandra Karat. Boken passar dig som kanske inte ännu upptäckt fantasyns underbara värld.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar