20 augusti 2012

Sommarbarnet av Sören Olsson & Anders Jacobsson

Sommarbarnet (2012) är sjätte boken om livet på Galna gatan av författarna Sören och Anders som även skriver böckerna om bland annat Sune och Bert. Galna gatan är alltså en serie galet roliga böcker. Det finurliga med Galna gatan är att varje bok har sin berättare. Första boken handlar om Alva som bor i Röda huset och i varje ny del får vi lära känna ytterligare en person.

Sommarbarnet handlar om finska Päivi som varje sommar får flytta hem till en familj hon inte känner. I år ska hon till familjen Khabat som bor på Galna gatan i Sverige! Päivi är en tjej som tycker livet är ganska jobbigt och hon vill alltid göra dumma och hemska saker. På Galna gatan lär hon känna Alva och hennes kompis Jing Lo. Päivi försöker få dem att göra en massa bus och elakheter.

Som vanligt är den nya Galna gatan-boken mysigt rolig. Alva och Jing Lo är så snälla att de inte ens förstår varför Päivi vill kasta ägg på hus eller tjuvringa på dörrar. Varje gång det händer så blir Päivi helt paff! Boken har även en mer allvarlig sida. Det finns orsaker till varför Päivi hela tiden vill göra hyss och bus. I sin helhet blir därför Sommarbarnet mer än en rolig historia, boken blir ett sätt att förstå att alla är olika och att det finns orsaker till varför vissa gör som de gör.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar