07 oktober 2012

Dukat för hämnd av Jesper Tillberg & Peter Bergting


I den andra boken av Lennart van Helsings monsterjakt tvingas Lennart och hans vampyrkompis Louella ut på resor och monstermöten igen. Louella, som är dotter till Dracula, riskerar att bli vräkt från sitt fina slott. Enda sättet att rädda situationen verkar vara att Lennart och Louella försöker bli rika genom att vinna en kocktävling. För att klara av det använder de en hemlig bok med fantastiska recept - som kommer från olika monster. Det är bara att åka iväg och leta upp monster som kan hjälpa barnen att vinna tävlingen. 

De åker till Kreta och och Knossos för att träffa tjuren Minetaurus och beger sig sedan vidare till katakomberna i Rom för att leta upp nästa monster. Det är lite besvärligt eftersom Louella måste ha med sig en likkista att ligga i och en särskild blodsdryck för att inte sätta huggtänderna i första bästa människa. Ännu värre är att medan Lennart och Louella jagar goda recept till sin tävling är de själva jagade av något mycket värre. 

Dukat för hämnd (2012) är en fartfylld berättelse med vampyrer, monster och antik historia. Första boken heter Den hemliga boken (2011) och handlar om hur de hittade receptboken första gången. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar