05 oktober 2012

När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick

 Hur skulle det kännas om du glömde gårdagen? Sextonåriga London upplever detta varje natt eftersom hennes minne suddas ut när hon somnar. I stället ser hon glimtar av framtiden. Hennes livlina är ett anteckningsblock där hon skriver upp dagens händelser, samt en röd mobiltelefon som är programmerad med små påminnelser som är nödvändiga för att klara av skolvardagen. På detta sätt klarar sig London ganska bra, med hjälp av bästa vännen och mamman, som är de ända som vet om hennes speciella minne.

Tillvaron trasslar till sig för London när på en och samma dag hennes mobiltelefon går sönder och hon träffar en trevlig kille som är ny på hennes skola och som hon är attraherad av. Det blir en utmaning för London att vara en vanlig tonåring som dejtar en trevlig kille samtidigt som hon glömmer killen hon dejtar varje natt och vet saker om framtiden som ingen människa borde konfronteras med. En central roll i dessa framtidsglimtar spelar en begravning, men vems? I samband med detta beslutar London att hon måste få veta varför hon är som hon är.

Boken beskriver hur det känns att vara udda när alla andra människor runt omkring verkar så normal. Under läsandets gång får man en inblick i en djup vänskap och en förälskelse som visar sig vara mycket mer än det. Känslorna åker berg och dalbana hos London och läsaren får vara nära hela tiden. Det är en bok som man inte kan lägga ifrån sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar