30 september 2013

Fulast i världen av Ingrid Olsson


De senaste böckerna Ingrid Olsson har skrivit så har hon experimenterat med både språket och berättelsen. Nu är hon tillbaka med en mer vanligt berättad kärlekshistoria.

Simon och Siw träffades som snabbast under sommarlovet men båda blev kära i varandra. När Siw får reda på att Simon ska börja i hennes klass blir hon jätteglad men hon hinner inte uttrycka sina känslor för sina bästisar då ledaren i gänget, Evelina, kastar ur sig att Simon är värsta tönten och måste vara fulast i världen. Så börjar den hemska terminen där varken Simon eller Siw vågar säga något till varandra men hela tiden kastar längtande blickar över klassrummet. Simon mår dåligt och tillbringar ännu mer tid i simhallen där han försöker dränka sina tankar genom att pressa lungorna under vattnet. Siw kämpar mellan sina känslor för Simon och för att fortsätta verka okej framför den coola Evelina.

Historien utspelar sig på högstadiet men passar bra som läsning även på mellanstadiet. Mina favoritdelar är när Simon är i simhallen där man verkligen känner hur dåligt han mår.

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar