03 oktober 2013

Vad blir det till middag, herr Grums? av Andy Stanton

Tänk att det hunnit komma hela sex delar av böcker om den vidrige Herr Grums! Drömbiblan tipsade om första delen, Du är en vidrig man, herr Grums!, för tre år sedan. Sedan dess har Grums varit med på många äventyr och det har alltid slutat dåligt. Dåligt? Jo, för att han är ju ingen hjälte precis.

I Vad blir det till middag, herr Grums? (2013) väntar bäste vännen, slaktaren Wille Wilhelm, förgäves på att Grums ska dyka upp på den vanliga fredagsmiddagen. Vem tackar nej till Willes gratis inälvsmiddag? Frågan är var Grums har tagit vägen. Wille upptäcker att Grums hittat ett annat ställe som bjuder på gratismiddag, nämligen Flottige Ivans stekhus. Wille blir ursinnig och förklarar matkrig.

Berättelsen är lika tokig som i alla andra böcker. Författaren Stanton gillar att leka med själva berättandet och i denna del så märker man det delvis genom att Wille INTE rider på en magisk enhörning som heter Elisabeth och att ett helt kapitel är borta på grund av tryckfel. Istället får vi läsa en berättelse om en rosa flamingo. Visst, heltokigt som vanligt. Frågan är bara vem som vinner matkriget och var vår hjältinna Polly kan tänkas vara?

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar