16 december 2013

Avgrundens änglar av Magnus Nordin

Avgrundens änglar (2013) är en riktigt läskig ungdomsbok om grooming, pedofiler och sexuella övergrepp. Dessa otäcka saker har blivit verklighet för en del ungdomar, och  många  fler riskerar att råka illa ut både på nätet och i verkliga livet.

Boken börjar med tonårstjejen Adas försvinnande. Hon har blivit uppraggad på nätet av en kille, stämmer träff med honom och försvinner spårlöst.

Tre år senare fortsätter berättelsen i den lilla orten Fjärlunda. En körledare erbjuder  en femtonårig tjej skjuts hem efter repetitionen, men han kör inte hem tjejen. Istället kör han till en öde plats och ofredar henne. Vad han inte vet är att någon har placerat en kamera i hans bil, någon följer varje steg han tar. Helt plötsligt attackeras han av några maskerade personer och tas till fånga. Aktionsgruppen kallar sej för Avgrundens änglar och anser sej skydda de utsatta som samhället inte klarar av att skydda. Filmen hamnar hos polisen Louise Hjelm på Fjärlundapolisen.

Samtidigt har tonårstjejen Julia raggats upp av någon på nätet, någon som påstår sej kunna ordna en modefotografering till henne. De stämmer möte och Julia försvinner på samma sätt som Ada gjorde tre år tidigare. Ska Avgrundens änglar kunna hitta henne innan det är försent? Och vilka är de egentligen?

Boken är sanslöst spännande men ändå realistisk, otäcka saker händer och skulle kunna hända var som helst när som helst! Detta är en bok för den avancerade läsaren!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar