20 februari 2014

Snöret, fågeln och jag av Ellen Karlsson

Det är sommarlov och Selma ska tillbringa sommaren på landet hos sin mormor och morfar. Efter sommaren ska Selma börja i en ny klass i skolan. Hon har inga kompisar i klassen som hon har gått i. Alla andra har bästisar utom Selma. Därför ska hon börja i en ny klass för att se om det blir bättre där. Selma känner det som att hon har en liten fågel som sitter och pickar inne i hennes bröst. Den pickar och säger saker som "du är konstig" och "du har inga kompisar".

Det känns lite bättre när Selma är på landet hos mormor och morfar. Där spelar det inte så stor roll att man inte har någon bästis. Men fågeln pickar ändå. Ändå tills snöret dyker upp. Snöret är en tjej som gör lite som hon vill och inte alltid som man ska. När Selma är med Snöret pickar fågeln lite mindre. Selma tycker genast om Snöret, men hon vet inte riktigt om Snöret tycker om henne lika mycket.

I den här boken får vi följa med Selma, Snöret, mormor och morfar under en sommar med bad, klubbhus, flaskskepp, döda hamstrar och goda bullar. Det här är en jättefin bok om ensamhet och kompisar. Den är både rolig och allvarlig, en perfekt högläsningsbok!

Ellen Karlsson som har skrivit boken Snöret, fågeln och jag (2013) vann ett fint pris som heter Augustpriset för boken. Det är den värd!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar