09 maj 2014

Jazzoo av Oddjob och Ben Javens

Man vet aldrig vad jazzmusikerna i Oddjob ska göra härnäst. Senaste verket blev ett instrumentalt album med tillhörande bilderbok. Illustrationer av britten Ben Javens. Själva boken är gjord i pekformsstil med tjocka pärmar. Varje uppslag handlar om ett speciellt djur. Och det är i sambandet bild och ljud som boken verket får liv.

Man kan verkligen höra kängurun hoppa - tack vare blandningen av trumpet och mungiga! Elefantens självsäkerhet när hen tar sina stora kliv i djungeln märks både i det taktfasta tempot på CD:s ljudspår och hos glädjen i de naiva men färgglada bilderna. Verket innehåller 13 uppslag med sammanlagt 17 djur.

Oddjobs Jazzoo (2013) vänder sig främst till yngre barn, kanske upp till 6 år, men som vuxen blir jag själv mycket glad av att höra den glada elefanten och den malliga ankan. Eller varför inte följa med på en joggingtur med flodhästen till vattenhålet?

Jämför man Oddjobs tidigare skivor så är de flesta Jazzoo-låtarna i kortaste laget. Kanske kommer en turné med längre versioner live?Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar