05 mars 2015

Den förtrollade skölden av Peter Gotthardt


Riddarna tittade spänt på drottningen. Vem skulle hon välja? Att kämpa mot Grym var livsfarligt. Men den som lyckades besegra honom skulle vinna stor ära.

I den södra delen av Alvernas rike blir greven som är ansvarig för att skydda det området attackerad av en elak jätte vid namn Grym som är så stor att han använder ett uppdraget träd som han fäst kedjor och järnklot på som stridsklubba. Varje dag måste en ny kämpe möte honom i strid och när han dödat alla så kommer han ta över borgen. Grevens dotter Nejlika har lyckats fly och tagit sig till Älvdrottningen för att be om hjälp. Alvdrottningen hjälper alla som kommer till henne och ber om det och har många riddare i sin tjänst som gärna beger sig ut på uppdrag. Men när Nejlika förklarat vad som händer är det stallpojken Hassel som kliver fram och erbjuder sig att slåss mot den hemska jätten. Alvdrottningen ser hans mod och låter honom göra det, till Nejlikas förtret. Men när de stöter på problem under färden tillbaka till grevens borg måste de lära sig att samarbeta för att klara sig. För de vill ju inte att Grym ska hinna ta över borgen innan de kommer fram.

Den förtrollade skölden är första delen i en serie som heter Alvdrottningens riddare. I boken får man veta att för längesedan höll mörka makter på att ta över alvriket, men den första alvkungen lyckades driva bort dem. Men de mörka makterna finns fortfarande kvar och dess härskare vill återigen ta över alvernas rike. I varje bok får vi följa hur Hassel och hans vänner kämpar för att deras hemland ska förbli en vacker, grönskande och fridfull plats. Det är en lättläst men spännande serie som i nivå tar vid efter börja läsa böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar