25 april 2015

Det osynliga godiset av Amanda Hellberg

Det blir alldeles tyst. Inte ens ugglan hoar inifrån sin håla i trädet. Det är konstigt att farmor över huvud taget fick plats på mattan, för där intill farmors koffert ligger en jättestor påse, det liknar mer en säck. Ingen har någonsin sett så mycket godis förut.

Hedvig Skrämsson bor tillsammans med sin familj i villa Månskugga som ligger utanför Hackeby. Det är en lite udda familj där både lite magiska saker händer och mamman gör konstiga experiment på vinden. Det bor även flera spöken i villan och ett skelett i den gamla farfarsklockan. De väntar alla spänt på att farmor ska komma hem efter en resa. Speciellt som hon aldrig har med så gott godis när hon varit iväg. De minns alla de goda sockerdödskallar, gelésvampar och slemmiga sniglar med fruktsmak som hon haft med sig innan. Och när hon kommer flygande på sin matta har hon en jätte stor påse med godis med sig och de äter så att de får ont i magen. Mamman bestämmer sig då för att göra någonting åt saken och nästa morgon är godiset borta. Vad har hänt med det egentligen? Hedvig bestämmer sig för att ta reda på det.


Det osynliga godiset är en rolig och spännande bok med inslag av spöken och andra övernaturliga saker utan att vara läskig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar