05 juni 2015

Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood

Familjen Bliss har ett bageri. De har också en magisk kokbok som har gått i arv i generationer. Så förutom vanliga bakverk bakar de, i största hemlighet, magiska kakor som får folk att må fantastiskt bra!  Kakorna kan bota alla möjliga sjukdomar, glömska och kärleksbekymmer. Det är inte konstigt att det alltid är kö utanför bageriet!

Rose och hennes tre syskon är strängt förbjudna att använda den magiska kokboken. När föräldrarna måste resa bort en vecka får Rose
ansvaret för att hålla ställningarna i bageriet och se till så att ingen - absolut ingen - kommer i närheten av kokboken. 

Så fort som föräldrarna åkt hemifrån dyker en kvinna upp som påstår sig vara släkt med syskonen Bliss. Det är moster Lily, som visar sig vara väldigt intresserad av att lära känna sina syskonbarn och ännu mer intresserad av att kika på den magiska kokboken. Men Rose har en känsla av att man inte ska lita på moster Lily. Varför har de aldrig hört talas om henne tidigare?  

Rose och hennes bror Ty får allt svårare att låta bli kokboken ju längre veckan går. Skulle det vara så farligt om de provade ett enda recept… Kärleksmuffins kanske?

När de till slut tittar på ett av recepten tror de inte sina ögon. Kakorna bakas på ingredienser som "skenet från en månförmörkelse", "höstens första vind" eller "trollkarlens öga". Frågan är - var förvaras ingredienserna?
Familjen Bliss magiska bageri (2012) är full av magi och spänning blandat med en stor portion humor! Slutet öppnar upp för fortsättningen i Familjen Bliss och den förtrollade kokboken (2013) och Familjen Bliss och den mystiska bagerifabriken (2014).

 

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar