08 september 2015

Jordens mystiska platser av Jens Hansegård & Anders Nyberg

Det finns de som tror att allt kan förklaras. Det sägs också att i varje legend, i varje myt, finns det en gnutta sanning.

Med det i tankarna presenterar vi boken Jordens mystiska platser (2015). På vår planet finns det många gåtfulla platser. Några av dem är uppenbara skapelser av människans fantasi medan andra inte går att förklara över huvud taget.

Vi kan se de stora pyramiderna i Egypten eller stenstatyerna på Påskön Rapa Nui. Det finns också vetenskapsmän som har kommit med "troliga" förklaringar hur de byggts men ingen har lyckats bevisa sina idéer.

Utomjordingar, aliens, lyckas ofta dyka upp som möjlig förklaring. Vad händer egentligen med fartygen i Bermudatriangeln? ALIENS! Ligger utomjordingar bakom de stora Nasca-linjerna i Peru såsom sädescirklarna? Och visst vet vi alla att det finns utomjordingar och UFO:n i den amerikanska militäranläggningen Area 51!? Själv fantiserar jag ofta om att stenstatyerna på Påskön egentligen är utomjordiska robotar som snart kommer få liv och gräva sig upp ur marken.

Jordens mystiska platser är en bra bok att börja med innan du frågar efter en bok som bara handlar om Påskön eller Loch Ness-monstret.

Kolla om boken finns inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar