07 september 2015

Zombie city. De dödas stad av Benni Bödker

De dödas stad (2015) är första delen i serien Zombie city. Böckerna ges ut av bokförlaget Hegas som ger ut lättlästa böcker med olika svårighetsnivåer. Denna är på nivå 4, vilket betyder att boken är skriven på ett språk som ställer lite högre krav på ordförråd och grammatik.

Krille vandrar omkring i en spökstad, alla andra är döda. Han har åtminstone inte träffat någon annan människa sedan det hände. Den stora katastrofen som utplånade det mesta. Han har klarat sej i en bunker, men nu är maten slut och han måste ut och försöka skaffa sej något att äta. Han hittar ett varuhus, men all färsk mat är rutten och stinker. Men som tur är hittar han konserver, chips och juiceförpackningar.

Mitt i ätandet hör han ett konstigt ljud, och det visar sej att han inte alls är ensam i affären. Men det är är inte några levande människor utan några som har drabbats av smittan och blivit zombier. Och nu är de hungriga på färskt kött...

En ganska lättläst och spännande katastrofberättelse, men otäck också, eftersom den handlar om levande döda. Det ska komma några böcker till i serien, och det är bra eftersom man vill veta hur det går för Krille.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar