05 oktober 2015

Kurragömma av Petrus Dahlin

Kurragömma (2015) är en kusligt spännande berättelse. Astrid och mamma åker på semester till Spanien efter att pappa dött i en olycka. Båda behöver få något annat att tänka på, och att hyra ett hus i Spanien låter ju härligt.

Men inget blir riktigt som de tänkt sig, mamma måste iväg på jobb och Astrid lyckas övertala mamma att få stanna kvar i huset under tiden. Men det är ensamt och tråkigt och lite konstigt också, så Astrid letar sig fram till byn för att få se lite folk. Det är inga barn ute och de vuxna hon möter låtsas knappt om henne. När hon ska handla säger mannen i affären att barn inte är välkomna i byn.

Trots det går hon iväg till festivalen i byn någon dag senare. Där träffar hon några barn som är smutsiga, våta och har trasiga kläder. De vill leka kurragömma med Astrid! Efter det börjar det dyka upp våta små fotavtryck på verandan, och när hon går ut ser hon en vit hund som följer efter henne. Astrid är hundrädd, och blir skrämd av allt det konstiga som händer. Det går inte att få tag på mamma heller, hon har ingen mottagning alls i huset.

Till slut får Astrid veta vad som hänt i byn för ganska länge sedan, men då är det kanske för sent...
Som sagt, det här är en riktigt kuslig berättelse!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar