18 februari 2016

Mitt liv som gameboynörd av Simonette Schwartz
Boken handlar om Malte som går i åk 6. Malte är ensam i skolan och har numera inga vänner. Hans enda vän Sam,  är död i en olycka sedan en tid tillbaka. Malte spelar mycket Gameboy, så pass mycket att han ibland missar lektionstid och vad som händer på lektioner. En dag tar en lärare hans Gameboy och säger att “du får tillbaka det efter helgen”. När Malte kommer tillbaka till skolan är Gameboyet snott - troligen av Isak i hans klass. Isak är mobbaren som är elak mot alla i skolan, ofta mot Malte.Malte drabbas alltid av otur. Därför önskar han sig mest i världen mer tur, och att Sam kommer tillbaka. Och att han ska få nya vänner. Och att hans föräldrar ska flytta ihop igen.


En dag, efter att en gardinstång ramlar ner i huvudet på Malte och han svimmar, så får han ett par glasögon av sjuksystern. De bara ligger där och “är kvarglömda”. Men Malte förstår snart att glasögonen är magiska och gör honom både smartare och han ser världen på ett nytt sätt. Snart märker även klasskamraterna att Malte “finns” och är duktig i skolan.
(Bilden på gameboyet är tagen från http://www.mariowiki.com/)


Men hur ska han få tag på gameboyet? Och hur ska han få kontakt med en tjej i klassen han gillar?


En bra bok som tar upp ämnen som ensamhet, skilda föräldrar, identitet, skola, klasskamrater, vänskap. Dessutom snabbläst.


Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar