14 mars 2016

Gengången av Ingelin Angerborn

Gengången (2015) är rysligt spännande, precis som Ingelin Angerborns böcker brukar vara! Mystiskt och "spökigt", blandat med vanligt  vardagligsliv, det är det som gör hennes böcker så bra.

Ellinor ska vara hos mormor på landet ett par veckor under sommarlovet, och den här dagen ska de besöka olika loppisar. När de kommer till den sista hittar hon ett vackert skrin, som visar sig vara en speldosa. Men det står inget pris, och när Ellinor frågar den blinda kvinnan som har loppisen, säger hon att det är gratis för rätt person. Vad menar hon med det?

När hon kommer hem börjar märkliga saker att hända, det är som att hon förflyttas någon annanstans när hon tittar i speldosans speglar. När hon går till biblioteket ligger en bok om ballerinor framme. När hon går till dammen möter hon en svan som bär sig konstigt åt. När hon går på en gata som heter Gengången hör hon samma melodi som finns i speldosan... Många märkliga händelser som hon inte kan förklara, men hon känner att de har med speldosan att göra.

Och så träffar hon den gullige Oliver på Gengången också... Tillsammans utforskar de mysteriet med ballerinan, Svansjön, speglarna, ljus som slocknar av sig självt och mycket annat i denna spännande berättelse.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar