07 maj 2016

Fotbollstvillingarna: Dribbla, skjut, rädda! av Måns Gahrton

Kim och Konrad är tvillingar. Fast deras mamma, Lovisa, brukar säga att hon har trillingar. Kim och Konrad och så fotbollen som de alltid har med sig.
- Konstigt att ni har vanliga huvuden, säjer Lovisa ibland. Det kunde ju lika gärna ha suttit fotbollar på era halsar. För det enda ni verkar tänka på är fotboll.

Tvillingarna Kim och Konrad har precis flyttat och ska börja på en ny skola. De är lika fotbollstokiga, om inte mer, som sin mamma och lillebror. Kim är en jätte bra målvakt och Konrad klarar det mesta ute på plan. När brandlarmet går just som de ska presentera sig själva för klassen första dagen i skolan och alla måste ut på skolgården börjar de spela fotboll med klassen. De är så bra att de blir inbjudna att vara med i ett lag som ska spela match snart. Konrad vill gärna vara med, men bara Kim också är det. Frågan är om han kan övertala sin lite mer ovillige tvilling.

Det här en är bra och underhållande bok som är lagom för lågstadieåldern även om mellanstadieelever också kan läsa den med behållning. Och den lilla twisten i slutet var uppfriskande och väl genomförd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar