09 maj 2016

Snöstormen av Sofia Nordin

Snöstormen (2015) är en snabbläst och spännande bok från LL-förlaget. Boken finns som kombinerat material också, med en cd-skiva. Den handlar om överlevnad  i en extrem miljö.

Syskonen Rut, Laban och Tyra har åkt till fjällen för att åka skidor med sin pappa. De har fått låna en avlägsen stuga av en kompis till pappa. På kvällen ska pappa åka och hämta sin tjej i Åre, men innan dess har alla blivit osams om mobilerna.

 Men pappa kommer inte tillbaka. Tiden går och det snöar för fullt, strömmen försvinner, det blir kallare och kallare i stugan. Det finns ingen mat heller, för det skulle pappa köpa med sig hem från Åre. Till slut är stugan översnöad, det går inte att öppna ytterdörren eller fönstren. Men de måste öppna på något sätt, för syret i stugan är på väg att ta slut.

De kan inte ringa efter hjälp eftersom det inte finns någon mobiltäckning. De beslutar sig för att försöka slå sönder en fönsterruta för att kunna ta sig ut. Ut i snöstormen för att försöka skaffa hjälp...

Boken är jättespännande för man vet ju hur farligt det är att ge sig ut i full snöstorm! Och särskilt i fjällvärlden... Jag frös och rös medan jag läste!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar