11 maj 2016

Som om jag frågat av Johanna Lindbäck

Det här är en riktigt bra ungdomsbok! Boken sätter fingret på många jobbiga problem som man kan ha både som liten och stor.


John ska börja i nian och har det tufft hemma. Hans föräldrar verkar inte tycka om varandra längre och retar sig på allting - kommer de att skiljas? Kommer John att klara av skilsmässan? Och måste de verkligen skiljas?


Johns bästa vänner heter Lukas och Saga. De har umgåtts alla tre som kompisar länge. Plötsligt under sommaren blir de ihop - och ingen säger något om detta till John. De som pratade om allt! Varför säger de inte något om det här? Som är typ världens... grej?


Och hur blev de ihop egentligen? Vad John vet så gillade inte Lukas Saga, och Saga gillade inte Lukas. Lukas är Johns bästa vän och dessutom tränar de fotboll flera dagar i veckan med varandra. Hur kommer det här NYA påverka det GAMLA?


En fantastisk bok som vrider och vänder på ungdomars perspektiv men som också skildrar vuxna som vilsna och osäkra. Inte alls så "mogna" alla gånger.
Johanna Lindbäck har skrivit liknande ungdomsböcker tidigare men alla handlar om olika personer och "problem". Ingen serie såvitt jag förstår.


Kolla om boken finns inne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar