10 maj 2016

Superkrafter av Karl Modig

Oscar och Klara träffas på en gymnasiefest. Oscar blir alldeles för full och har inte kul där. Klara bråkar med sina så kallade "bästisar" och har inte kul där. Men hon ser Oscar. Och hjälper honom hem. På vägen hem börjar de prata och rätt som det är står de på en står fotbollsplan i regnet.
Plötsligt börjar det åska och blixt slår ned i Oskar och Klara. När de vaknar upp är allting som vanligt fast ändå annorlunda!


Oscar upptäcker att han kan kontrollera eld i handen, göra eldbollar, dela upp eldklot i mindre klot osv.
Klara upptäcker att hon kan ge smärta till folk. Hon kan orsaka inre smärta som folk verkar kunna bli medvetslös av.


Vad ska de göra med sina krafter? Göra gott? Göra ont?
Och hur kommer folk runt om dem reagera om de har superkrafter? Kommer folk få panik?


Det här är en ungdomsroman om kärlek, tonår och om superkrafter/superhjältar. Det är ungdomsbok som riktar sig till 15-19 åringar skulle jag säga. Det är ibland ett ganska hårt och grovt språk vilket enligt min mening inte gör boken bättre eller realistisk utan drar ned kvalitén. Om jag fick ge författaren ett tips är det just att redigera bort svordomar och könsord - ersätta med annat.


Men det är en bra och spännande berättelse. Som ung känner man igen sig: viljan att både vara rebell men samtidigt ibland väldigt liten. Att vilja göra gott men vara feg också. Samt klassiska tonårsproblem.
Ser framemot mer från Karl Modig då detta är debutboken.


Kolla om  boken finns inneInga kommentarer:

Skicka en kommentar