09 juni 2016

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer

Jessica Schiefauer blev populär med sin bok "Pojkarna" och med denna bok befäster hon sin position som en av de viktigaste författarna just nu. Hon är helt klart en författare som skriver annorlunda, spännande och intressant!"Den här sommaren älskar två unga människor varandra bortom sans och vett.
Den här sommaren misshandlas en pojke till döds vid en stilla insjö."
När hundarna kommer är en mörk och spännande ungdomsbok från ålder 14 och uppåt. Det är en berättelse om två unga människor, Isak och Ester och deras kärlek till varandra. Men det är också en bok om osäkerhet, om grupptryck och våldsdåd. Bokens handling är delvis inspirerad av mordet på John Hron av fyra nynazister, som skedde för tjugo år sedan.

Ester går i gymnasiet men har ännu inte träffat på den stora kärleken. Det gör hon i Isak. Isak blir otroligt kär i Ester men har också en lillebror som behöver uppmärksamhet, Anton.

Ju mer tid Ester och Isak spenderar ihop, desto mer verkar Anton söka sig bort från familjen och hittar snabbt nya kompisar. Kompisar som drar runt i gäng. Kompisar som gillar att både vara elaka och oförutsägbara.


Boken är väldigt bra skriven, och du har svårt att lägga den ifrån dig! Läs!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar