20 juni 2016

Skuggsommar av Mia Öström

Rakel ska tillbringa sommaren hos sin moster med familj i deras sommarhus i skärgården. Hemma i lägenheten i stan ligger mamma och är så deprimerad att hon inte orkar kliva upp ur sängen. I sommarhuset känner sig Rakel som en främling som inte har någonstans där hon hör hemma. Och kusinen Ellika är sur och otrevlig och vill inte alls vara där.

Inte direkt upplagt för ett bra sommarlov, alltså, trots att solen skiner varje dag och vattnet glittrar och allt borde vara helt perfekt.

Vid badbryggan nere vid stranden finns ett hopptorn. Dit kommer ett par tvillingar varje dag. De dyker från hopptornet, solar på bryggan och erbjuder sig att lära Rakel att dyka också. De säger att hon kan få vara med i deras hoppklubb - om hon utför tre uppdrag. För första gången på länge känner Rakel att hon kanske har fått ett par nya vänner.

Men vilka är tvillingarna egentligen? Vad vill de? Och hur långt kan de gå? På den här platsen där sommarvärmen ligger som ett täcke över allting närmar sig urladdningen. För nu ska hopptornet rivas...

Skuggsommar är en bok om vänskap, om att hitta sin plats i livet och om att inte låta någon annan bestämma vem man är.

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar