08 augusti 2016

Billie. Avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors

Billie. Avgång 9:42 till nya livet (2016) handlar om 12-åriga Billie som inte kan bo med sin mamma längre. Mamman är sjuk och kan inte ta hand om varken Billie eller sig själv längre.

Billie hamnar hos en fosterfamilj i Bokarp, en liten håla mitt i ingenstans. Familjen Persson vill att hon ska känna sig välkommen, men atmosfären i huset är kylig och konstig. Mamma Petra är präst, pappa Mange är idrottslärare, sonen Alvin är bara tyst och ser ingen i ögonen och dottern Tea spelar in märkliga sminkvideos. Det finns stränga regler för allt, men Billie försöker anpassa sig så gott hon kan.

I skolan blir hon populär, alla vill vara med den nya spännande tjejen från Stockholm. Men Billie märker snart att människorna i Bokarp också har en massa problem och hemligheter. Framför allt i fosterfamiljen, det är något som de inte vill prata om. Vad är det som har hänt?

Boken om Billie är en varm och mysig berättelse om en tjej som vågar vara sig själv. Den handlar också om problem med att passa in, hur man ska vara eller inte vara för att platsa i gänget. En bra högläsningsbok!

Kolla om boken finns inneInga kommentarer:

Skicka en kommentar