08 augusti 2016

Mysteriet i döda skogen av Torsten Bengtsson

Mysteriet i döda skogen (2016) är tredje delen i serien om SPLEJ, det vill säga Peo, Lollo, Ester och Jamal. De har en nyhetskanal för barn på nätet. Böckerna är spännande och lättlästa.

Det är sommar och kompisarna ska ut och tälta! Peos pappa kör ut dem till en sjö vid en skog som han känner till, en spännande plats som kallas Döda skogen. Det fanns en galgbacke där för länge sedan där man hängde brottslingar. Lite läskigt känns det allt...

De bestämmer sig för att fiska, men de får ingen fisk, inte att endaste napp, och snart upptäcker de varför. Det ligger döda fiskar runt hela sjön! De bestämmer sig för att slå larm, men mobilerna är urladdade. De letar sig fram till närmaste hus, men mannen där vill inte alls låta dem ringa till polisen. Han blir hotfull och jagar iväg barnen. Varför?

Dessutom dyker det upp en annan hotfull man med en stor hund, som ifrågasätter deras rätt att tälta där. Vad är det som händer vid sjön i Döda skogen egentligen? Kan det vara ett nytt fall på gång för SPLEJ?

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar