10 augusti 2016

Tredje principen av Anna Jakobsson Lund


En välskriven dystopibok från 2015 som utspelar sig i ett framtida Sverige. Ava är rebell och kan styra andras tankar. Dock spelar hon ett slags dubbelspel då hon är högt uppsatt inom Systemet. Systemet är de som styr och kontrollerar i samhället och i landet.I ett framtida Sverige där alla människor bor i olika zoner med olika nivåbehörigheter rör sig Ava smidigt mellan zonerna. Men en dag hittar hon Levi som håller på att bli misshandlad av ett gäng.
Snabbt beslutar sig Ava för att rädda Levi undan misshandel och lite senare får hon i uppdrag att tillsammans med Levi rädda Levis syster som kidnappats. Det blir början på en lång kamp mot Systemet. En kamp som kommer att utspela sig i Norrland där Ava inte är trygg.

En bok som är välskriven och där författaren med enkla och små detaljer snyggt skildrar ett dystopiskt Sverige som det skulle kunna se ut.

Om du läst böcker som Hungerspelen, Divergent, Matchad eller liknande kommer du gilla denna svenska variant helt klart. Jag kunde inte sluta läsa när jag väl "kommit in i handlingen".

Boken håller på att köpas in till Huvudbiblioteket. Du som går i skolan, kolla med din skolbibliotekarie om boken går att få tag på!

Del 2 i serien heter "Aldrig ensamma" och den har biblioteket fått levererad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar