03 oktober 2016

Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black

Den kallaste flickan i Coldtown (2016) är en vampyrberättelse inspirerad av Anne Rices Vampyrkrönikan. Författaren har alltid varit intresserad av vampyrer och läst allt hon hittat om dem. Hon har fascinerats av den klassiska och romantiska bilden av vampyrer, ryska och franska ädlingar som blivit bitna och förvandlats och fått evigt liv.

17- åriga Tana lever i en värld där både människor och vampyrer finns. Myndigheterna har lyckats skilja ut vampyrerna från människorna och placerat dem i så kallade Coldtowns. Där hamnar även de människor som har blivit bitna och bär på smittan. Där hamnar även de som vill bli bitna och drömmer om evigt liv.

Morgonen efter en stor fest vaknar Tana upp i ett badkar. Pojkvännen Aidan hittar hon bunden och biten i ett rum tillsammans med en fastkedjad vampyr. Alla andra är döda, ihjälbitna av vampyrer. Hon lyckas rädda Aidan och vampyren som heter Gavriel och de ger sej iväg, men innan dess har Tana blivit rispad av en av vampyrerna som gömt sig i källaren.

De måste söka sig till närmaste Coldtown, eftersom Aidan är smittad och kanske Tana också. Hon kan inte åka hem och riskera att smitta sin lillasyster. Alla tror att livet i Coldtown är glamoröst, det bloggas och live-streamas från vampyrfester och baler som aldrig tar slut. Alla är vackra och ser lyckliga och glada ut. Men så är det inte, visst är vampyrerna vackra, men det är en smutsig, sliten och galen värld där suget efter blodet styr.

Och vem är Gavriel, den vackra men galna vampyren som Tana räddade? Varför vill han till varje pris till Coldtown? Hon dras mer och mer till honom och han verkar också vilja var nära henne hela tiden, men han är farlig...

Undrar om det blir någon fortsättning på boken, den slutar som om det skulle kunna bli det. Trots allt blod och dödande är det mycket spännande läsning!

Kolla om boken finns inne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar